Home - Duurzame kerstpakket - Origineel kerstpakket - Rituals kerstpakket

Duurzaam kerstpakket

Ben je op zoek naar verfrissende ideeën voor de kerstpakketten van dit jaar? Kies dan dit jaar voor een duurzame, groene versie van het kerstpakket. Hiermee doe je naast de ontvanger ook de wereld een groot plezier.

Recycling

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een duurzaam kerstpakket is dat de materialen goed te recyclen zijn. Deze pakketten kennen geen materialen die schadelijk zijn voor het milieu. Geen onnodig plastic van een duurzaam kerstpakket, maar gemaakt van natuurlijke materialen die gemakkelijke hergebruikt kunnen worden. Daarmee draagt de gebruiker bij aan een groenere wereld, eigenlijk het mooiste geschenk dat je iemand kan geven.

Producten

Bij een duurzaam kerstpakket horen natuurlijk duurzaam geproduceerde etenswaren en dranken. Denk hierbij aan biologische gepelde tomaten in blik, pinda’s, maar ook producten als chocolade. Deze chocolade is niet schadelijk voor het milieu, maar is daarnaast eerlijk voor de cacaoboeren in de armere landen elders op de wereld. Ook kan dit duurzame kerstpakket wasnoten bevatten. Deze noten zijn niet voor consumptie, maar voor de was. Het milieu ondervindt geen schade aan deze biologische was en de was is net zo schoon. De keuze is groot, dus qua producten schiet je altijd een keer raak. Het kerstpakket zal hoe dan ook in de smaak vallen, want de snacks zijn net zo lekker, alleen duurzaam geproduceerd en geleverd.

Praktisch

Een duurzaam kerstpakket kan naast genotsproducten ook handige voorwerpen bevatten die helpen om de wereld een stukje mooier te maken. Deze producten helpen onder meer om het stroom- en waterverbruik terug te dringen. Denk dan bijvoorbeeld aan een gemodificeerde stekkerdoos die apparatuur met één druk op de knop uitschakelt, zodat televisies als computers die vaak op stand-by blijven staan écht uit gaan. Deze voorwerpen zorgen niet alleen voor een betere wereld, maar ook voor een financiële besparing. Iedereen wint met dit duurzame kerstpakket: de ontvanger, maar uiteindelijk de hele wereld. De betere introductie tot een milieuvriendelijke levensstijl is er niet.